FAQS

DESPRE PRINT

ASPECTUL SI REZISTENTA PRINTULUI

Personalizarea digitala presupune printul direct pe suport textil. Nu este print pe folie sau pe alt suport care se aplica ulterior pe material. In cazul printului pe textile deschise la culoare (unde nu este necesar printul cu alb) cerneala intra direct in material avand un aspect fin, necauciucat, foarte placut la atingere. In cazul printului pe textile inchise la culoare (se printeaza cu alb pentru contrast) cerneala are un aspect fin cauciucat. Rezistenta printului la spalari multiple este ridicata. O intretinere corespunzatoare a textilelor personalizate astfel asigura o durabilitate mare in timp a culorilor si a intensitatii acestora.

INTRETINEREA TEXTILELE PERSONALIZATE PRIN PRINT DIGITAL

Printul digital este o metoda de personalizare speciala pentru finetea printului. Cernelurile sunt pe baza de apa ceea ce le face mai putin rezistente in timp la spalat daca nu sunt intretinute corespunzator. Astfel, printurile se spala numai la 30 de grade (nu mai mult) si se spala pe dos.

Chiar daca sunt spalate la temperatura mentionata mai sunt cativa factori de care depinde rezistenta printului:

  • Nu incarcati masina de spalat prea mult
  • Nu centrifugati pana la uscare (recomandam o centrifugare minima)
  • Nu folositi detergenti pentru rufe albe sau detergenti pentru pete direct pe print
  • Daca aveti apa dura si folositi Anticalcar, acesta poate afecta intensitatea culorilor intrucat contine o doza mica de clor

PE CE MATERIALE SE POATE PRINTA

Cerneala tine pe tot ce inseamna fibra naturala sau combinatii de fibra naturala cu sintetic.
Cu cat compozitia materialului este mai mult sintetic cu atat printurile nu ies la fel de vibrante si nu rezista la fel de mult in timp.
Am efectuat teste multiple pe diverse materiale. Unele dintre ele chiar sintetice si am avut surpriza sa tina printul in timp.
Putem face print pe:

  • Bumbac
  • Vascoza (cu conditia ca materialul sa fie spalat inainte)
  • Bumbac cu elastan, poliester, vascoza, lana
  • Lana
  • Tencel si vascoza de bambus
  • Matase, voal

ATENTIE! Calitate materialului influienteaza calitatea printului. Intrebati specialistii nostri inainte de a lua o decizie asupra materialelor ce urmeaza a fi printate.

CALITATEA SI TOXICITATEA CERNELURILOR

Desi exista in momentul de fata cerneluri mai ieftine care pot inlocui cernelurile pe care noi le folosim in acest moment, experienta anterioara ne-a aratat ca ce este mai ieftin nu este si mai bun. Din acest motiv nu renuntam la cernelurile originale Dupont, cu ajutorul carora nu am avut pana in acest moment niciun fel de plangeri si de a caror calitate suntem atat noi cat si clientii nostri multumiti.
Cernelurile Dupont sunt cerneluri pe baza de apa si nu reprezinta niciun pericol dermatologic.
Din acest motiv putem recomanda textilele personalizate atat pentru hainele pentru copii cat si pentru cei cu piele sensibila.
Atentie la materialul textil folosit. Daca cernelurile noastre nu reprezinta un pericol materialul poate fi o problema.

———————————————————————————-

 

DESPRE SERIGRAFIE

CANTITATI MINIME

Desi serigrafia este rentabila la cantitati mari va oferim posibilitatea realizarii de comenzi mici. Trimite-ne cererea ta de oferta si noi iti transmitem oferta noastra si posibilitatea de a realiza comanda pe serigrafie. Pentru comenzile sub 100 de bucati sitele se achita separat de costul imprimarii.

TRANSFER DE SERIGRAFIE

Desi transferul de serigrafie se poate folosi in mai multe scopuri, de cele mai multe ori se foloseste la etichetarea produselor sau aplicarea de logo-uri de brand. Este eficienta d.p.d.v. al costurilor pentru astfel de proiecte. De asemenea se preteaza pentru proiecte migaloase unde aplicarea nu este usor de facut pe serigrafie directa sau colantul este prea costisitor.

———————————————————————————-

 

DESPRE TERMOTRANSFER

LA CE IL FOLOSIM

Transferul termic este ideal pentru realizarea comenzilor simple, personalizarea articolelor sportive, a tricourilor sau materialelor promotionale diverse, echipamente, geci etc. Folosim numai folii SISER pentru calitatea materialelor.

CUM SE FACE

Foliile pentru termotransfer sunt folii subtiri de poliuretan ce se aplica la cald pe materiale din diverse compozitii. Pentru a folosi acest procedeu, grafica trebuie sa fie simpla si suficient de groasa pentru a putea fi taiata pe contur si pentru a se putea lipi de material pe o suprafata suficient de mare. De asemenea, grafica trebuie sa fie in format vectorial. Dupa cutterare se indeparteaza partea de material care nu se foloseste, ramanand pe folia de transfer numai partile de material ce compun grafica. Se aplica la presa la temperature variabile, in functie de tipul de colant folosit. Colantele vin in role de diverse dimensiuni si pot fi colante lucioase, mate, transparente, cu sclipici, catifea, 3D etc.

REZISTENTA IN TIMP

Colantele sunt foarte rezistente in timp si la termperaturi de spalare mai mari de 30 de grade, ceea ce le face ideal de folosit in personalizarea echipamentelor sportive, echipamente de lucru, geci, sepci, tricouri, hanorace etc.

———————————————————————————-

0

Your Cart